Mer av Mye

I det forrige innlegget mitt startet jeg med å skrive dette..
Nå skjer det mye på en gang. Store ting. Omveltninger og endringer. På alle plan faktisk. Jeg kjenner det i kroppen og klarer ikke helt henge med, men opplever at det er positivt alt sammen. Likevel blir jeg matt og sliten. 
Det står jo aldri stille og det skjer noe, noe hele tiden uansett. Det er selve livet! 
Jeg tenker at det må ha noe med meg å gjøre at det føles for mye. Eller kanskje ikke FOR mye, men mye. 
Det paradoksale er at jeg hele tiden snakker om fine ting. Det er en rekke flotte greier på gang her: 

Lille gullet til pappa
Tenk at nå flytter lille gullet til pappa for seg selv.
Hun skal begynne på skole utenbys.
Det som er litt deilig å tenke på, eller kanskje ikke deilig er det rette ordet – MEN
Vi gruer oss begge 2. Jeg som pappa mister litt kontrollen, og hu som første gang utflytter. Vi trøster hverandre med at dette skal nok gå bra, og det gjør det nok helt sikkert.
Hun er jo super flink, det beviste hun igjen nå da hun bestod fagprøven i barn og ungdom med karakteren «Bestått Meget Godt».
Stolt? JA

Følelsene er jo litt rare da, for jeg skal ikke stikke under en stol at det var litt vemodig når jeg demonterte senga hennes, og kjørte flyttelass til hennes nye adresse hvor jeg da skjønte at dette var alvor når jeg sto der og monterte seng, sofa og alt det jeg hadde med.

Hverdag sysler

Hver dag savner jeg det å kunne gå på jobb, det som var meg.
I mange år dreide livet mitt seg om å bake, jeg elsket yrket mitt var stolt av å være baker og konditor.
Så av og til må jeg bake litt her hjemme. Det er bare så deilig og morsomt.
Kan du tenke deg noe bedre enn hjemmebakt?
I bunnen av dette innlegget legger jeg ved en oppskrift og noen bilder.
Nei, jeg skal ikke begynne å legge ut masse bakegreier, for det er det andre som gjør veldig bra. Bare ta en titt på Elin sin side, KREM.NO (LINK). Hun er fagutdannet og brenner for faget.

Møter:
Skal ikke si det er mye av det, men de gangene det er så er det krevende.
Skal vel egentlig ikke være det, det er bare blitt sånn.
Forrige uke hadde jeg møte med NAV igjen, jeg har bare positivt å si om de. Det er bare en negativ ting synes jeg, på den lille tiden jeg har vært en del av systemet der har jeg hatt 4 forskjellige veiledere. Han jeg nå har fått virker veldig bra, var godt forberedt og hadde satt seg godt inn i saken min. Vi hadde ett veldig godt møte, så jeg håper jeg får fortsette med han og at vi kan få ett fint samarbeid.

Ellers:
Nå som det nærmer seg sommer, eller det virker ikke helt sånn
Vi har i hvert fall plantet litt blomster i kasser og krukker.
Pappa kan jo det meste, er det ikke slik hos alle?
Min pappa kan mye, så jeg har fått han til å lage noen makrell dorger, og så skal han være med meg ut å lære meg på nytt hvordan og hvor jeg kan få makrell. Gleder meg veldig.
Har vel tenkt at jeg kan bruke tiden på vannet også som litt «Mindfullness».
Har du prøvd dette?
Om du har, hvordan bruker du det?

Dette ble ett langt innlegg…….

Ta Vare…..

Oppskrift på brød

Fordeig PS Lages minimum 2 timer før helst 1 dag før
100 gr Vann
100 gr Hvetemel
5 gr Fersk gjær
(Denne fordeigen bruker jeg til alt jeg baker, fra brød til pizza)

Bløtlegg så i 30 min
400 gr Vann (ca 20 gr)
300 gr Sammalt Rug
100 gr Hvete helkorn
100 gr Solsikke kjerner
50 gr Linfrø
10 gr Salt

Videre:
Ha fordeig og bløtleggingen i eltebolle
Tilsett
10 gr Fersk gjær
30 gr Honning
30 gr Olivenolje eller smør

Eltes med krok i ca 10-15 min
La deigen hvile på benken i 30 min
Del opp til 2 brød
La disse 2 deigene igjen hvile i 10 min, rull de så forsiktig ut til brød slik at du ikke presser ut luften som har blitt i deigen.
Om du ønsker dekor på brødet, bruker jeg ofte knust Cornflakes
Hev brødene under plast i 45-60 min
Stek på nederste hylle i ovnen på 220 grader i ca 45 min

Fordeig og bløtlegging i sammen
Ferdig deig etter hvile tid, klar til å deles
Delt opp, klare for å hvile litt til
Brød i ovnen
Brødene er tømt ut av formene og avkjøler seg på rist
0 Delinger

4 Kommentarer on “Mer av Mye

  1. Koselig å lese bloggen din, Erik! Fint å se at du er aktiv med å hjelpe jentene dine, bake, lære å fiske m.m. Skal prøve oppskriften etterhvert, har vært og kjøpt 5 i Bakeriet i dag. Ha en fin sommer ??

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *